Kantan & Sotoba Komachi 能

Tekst: Yukio Mishima  I  Regie: Rudi Clause

Theatervoorstelling

Over deze voorstelling

Als derde stuk dit seizoen krijgt u… twee stukken: ‘De honderdste Nacht’ en ‘Het betoverde Kussen’. Een selectie uit de ‘vijf moderne Noh-spelen’ van één van de grootste Japanse auteurs Yukio Mishima. Gedurfd, bijna gewaagd theater dat zich afspeelt in de schemerwereld tussen leven en dood, waar geesten en mensen nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. ‘Noh’ betekent ‘kunnen’, -gekund, -kunst: theater waarbij ieder gebaar, ieder masker, elke plooi en woord aardt uit een traditie die als heilig werd beschouwd. Maar vergis u niet, dit is eigentijds theater, voor moderne mensen. Universele thema’s als liefde, ouderdom en dood zal u zien passeren, in een sprookjesachtige sfeer, waaraan
regisseur en fotograaf Rudi Clause zijn eigen, zeer individuele draai zal geven. Verwacht u aan een aparte wereld. Vergeet even dat u in Turnhout bent en droom met uw ogen open.

Speeldata

26 januari en 1, 2, 5, 7, 8, 14, 15 en 16 februari 2019 om 20u15 en 3 februari om 15u

Cast

O.a. Michaël Van Caeneghem, Sabine Wellens, Emma Van Ammel, Laura Robben, Stephanie Driesen, Gaby Megens, Jelle Teck en Elia Dresselaers

Reservatie

Reserveer via onderstaande knop of via 014/42.42.10 (vanaf 12 dagen voor de voorstelling op weekdagen tussen 18u en 19u)

Deel deze voorstelling

Parking en bereikbaarheid

Ons theater is makkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Kom je toch met de auto? Tijdens de voorstellingen kan je gratis parkeren op de parking van de voormalige supermarkt Peeters-Govers in de Korte Gasthuisstraat. Vanaf 19u zijn de slagbomen geopend. Vanop de parking wandel je op enkele minuten naar de Hofpoort. Neem de Korte Gasthuisstraat richting het centrum en draai rechts de Driezenstraat in. Na 100m kan je links het steegje inslaan. Dit is de Hofpoort. Het theater bevindt zich op het huisnummer 6, duidelijk te herkennen aan onze stalen noodtrap. Let op, de noodtrap is niet de ingang van ons theater.