De voorbijgangers

Tekst: Malou De Roy van Zuydewijn I  Regie: Iris Van Ingen Schenau

Theatervoorstelling

Over deze voorstelling

Onze laatste productie is een reis. Van het ene ‘hier’ naar het andere ‘hier’. Een reis doorheen de seizoenen.  Een reis van  een dochter, een moeder en een grootmoeder,  touwtrekkend met de tijd: wie wil loslaten, wie blijft hardnekkig vasthouden? Of is alles al beslist? Een verteller (wie hij is laten we in het midden) observeert en neemt ons mee, dolend, op zoek naar een richting.

Met het ritme van een licht gedicht glijdt deze voorstelling voorbij: schijnbaar simpele gesprekken over vroeger, de rompslomp van elke dag, televisie, het weer en dans. Altijd dans.

Theatermaakster  Iris Van Ingen Schenau, die bij ons ook  ‘Heldendeugd’, ‘Woeste Hoogten’ en vorig seizoen nog ‘Marius’ regisseerde, brengt ditmaal ‘De voorbijgangers’ van  Malou De Roy van Zuydewijn…een gevoelig, poëtisch verhaal dat zichzelf telkens lijkt te herhalen, op het podium, maar ook in het echte leven. U zal het herkennen: we zijn we allemaal kinderen,  allemaal mensen, allemaal…

Laat dit stuk niet aan u voorbijgaan.

Speeldata

27 en 30 april en 3, 4, 5, 7, 10, 11, 16, 17 en 18 mei 2019

Cast

Kathleen Lemmens, David Lenaerts, Annemie Van Hees en Isabelle Daniëls

Reservatie

Reservatie binnenkort.

Deel deze voorstelling

Parking en bereikbaarheid

Ons theater is makkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Kom je toch met de auto? Tijdens de voorstellingen kan je gratis parkeren op de parking van de voormalige supermarkt Peeters-Govers in de Korte Gasthuisstraat. Vanaf 19u zijn de slagbomen geopend. Vanop de parking wandel je op enkele minuten naar de Hofpoort. Neem de Korte Gasthuisstraat richting het centrum en draai rechts de Driezenstraat in. Na 100m kan je links het steegje inslaan. Dit is de Hofpoort. Het theater bevindt zich op het huisnummer 6, duidelijk te herkennen aan onze stalen noodtrap. Let op, de noodtrap is niet de ingang van ons theater.