Gomaar

Tekst: Wim De Wulf  I  Regie: Sarah Moens

Theatervoorstelling

Over deze voorstelling

Het klinkt als Hamlet, maar dan in’t oervlaams: “Alles komt terug. Niets is wat het is. Soms is het zó, soms is het zó. Het is wat het is. Maar wat het ook is, het ís altijd wel iets. Tisaltijdiet.” De Gomaartrilogie van de te vroeg overleden schrijver/theatermaker/muzikant Wim De Wulf is dan ook een meesterwerk met bescheiden Shakespeariaanse allures. Volks, menselijk en universeel. We vertellen u het verhaal van Gomaar (half Godfried, half Maria): zijn leven zijn dorp, zijn
familie. En over de liefde, met al haar gezichten, die alles en iedereen verbindt. Een portret in drie
delen met drie prachtige titels: ‘Stekezotvanu’ , ‘Wiedatterieris’ en ‘Tisaltijdiet’ waarin Gomaar zal groeien van een onschuldige boerenzoon naar een zoekende student tot een vader in een steeds veranderend Vlaanderen.

Sarah Moens, kleindochter van ‘onze’ Greet Stulemeijer, zal regisseren. Tja, u ziet het: alles komt altijd terug. En uiteindelijk is Elckerlijc toch ook een beetje een familie.

Speeldata

29 september en 2, 5, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 19 en 20 oktober 2018

Cast

Ortwyn Arts, Tim De Weerdt, Eva Raus, Cindy Wouters, Anne Proost, Bart Van Herck, Dominic Van Mechelen, Annabelle Looyens en Roger Wijnen

Reservatie

Reservatie binnenkort.

Deel deze voorstelling

Parking en bereikbaarheid

Ons theater is makkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Kom je toch met de auto? Tijdens de voorstellingen kan je gratis parkeren op de parking van de voormalige supermarkt Peeters-Govers in de Korte Gasthuisstraat. Vanaf 19u zijn de slagbomen geopend. Vanop de parking wandel je op enkele minuten naar de Hofpoort. Neem de Korte Gasthuisstraat richting het centrum en draai rechts de Driezenstraat in. Na 100m kan je links het steegje inslaan. Dit is de Hofpoort. Het theater bevindt zich op het huisnummer 6, duidelijk te herkennen aan onze stalen noodtrap. Let op, de noodtrap is niet de ingang van ons theater.